Nieuws

Mazouttank opvullen: zand of schuim?

Een mazouttank die buiten werking wordt gesteld en om praktische redenen niet kan worden uitgegraven, moet worden opgevuld met een inert materiaal. Bij All-in Tank Service heb je hiervoor de keuze tussen schuim en zand. Maar welk materiaal kies je nu best voor het opvullen van je mazouttank?

Je hebt de vrije keuze voor je opvulmateriaal. Onze gecertificeerde technici voeren zowel saneringen met schuim als zand uit. In beide gevallen ben je wettelijk en verzekeringstechnisch in orde en ontvang je een attest. Uit onze ervaring leren we wel dat volgende drie zaken cruciaal zijn in de keuze voor zand of schuim.

1. Het prijskaartje

Wanneer je mazouttank wordt gesaneerd, wil je uiteraard dat dat volgens de regels van de kunst gebeurt, maar liefst ook zo voordelig mogelijk. Begrijpelijk, want waarom zou je meer uitgeven dan nodig aan een tank die je toch niet meer gaat gebruiken? Net om deze reden zien we dat veel klanten kiezen voor schuim. Het totale prijskaartje wordt bepaald door twee factoren. De kost voor het leegmaken en reinigen van je mazouttank en de kost voor het aantal werkuren dat de stookolietechnci nodig hebben. Aangezien het opvullen van je mazouttank met schuim aanzienlijk minder tijd vraagt dan wanneer je die opvult met zand is schuim altijd de goedkoopste optie.

Vergeet ook niet dat er nog extra kosten in rekening gebracht kunnen worden voor mazouttanks die moeilijk bereikbaar zijn of wanneer de toezichtsput niet correct is vrij gemaakt.

2. Je toekomstplannen

Wil je graag je tuin opnieuw aanleggen, heeft je huis weldra een grondige renovatie nodig of wil je het in de toekomst verkopen aan mensen met renovatieplannen? Kies dan voor schuim. Zo heb je steeds de mogelijkheid om je mazouttank later alsnog te laten verwijderen. Mazouttanks opgevuld met zand zijn loodzwaar en quasi niet te verwijderen.

3. Het milieu

Vind je het belangrijk om de milieuvriendelijkste keuze te maken? Dan kom je opnieuw bij schuim uit. Het schuim is 100% recycleerbaar en onschadelijk voor mens en natuur. Zo beperk je je ecologische voetafdruk en gebeurt het opvullen van je mazouttank volledig ecologisch verantwoord. Bovendien garandeert schuim een betere opvulling van je tank, zodat het risico op bodemverontreiniging tot een strikt minimum wordt herleid.

Tot slot ontkrachten we ook nog graag even de hardnekkige mythe die beweert dat een mazouttank die gevuld is met schuim naar boven komt. Een mazouttank die al jarenlang onder de grond zit, is vastgezogen in de aarde en komt dus niet naar boven. Zelfs niet wanneer hij helemaal leeg is. Je kan dus met een gerust hart je mazouttank opvullen met schuim.

Heb je nog vragen over welk opvulmateriaal je het beste kiest of wil je jouw tanksanering inplannen? Contacteer dan onze specialisten. Zij helpen je met veel plezier verder.