Nieuws

Promaz helpt bij bodemverontreiniging

All-in Tank Service staat te allen tijde voor jou en je mazouttank klaar met een vakkundige en correcte service. Dankzij de jarenlange ervaring van onze stookolietechnici zijn wij jouw geknipte partner voor het keuren, saneren, verwijderen of vervangen van je mazouttank. En naast onze hulp, geniet je vanaf 01/04/2022 ook van een financiële tussenkomst in het geval van bodemverontreiniging via het Belgisch stookoliefonds Promaz.

In mei 2021 erkende de overheid dat er in het geval van bodemverontreiniging een nieuwe aanpak nodig is. Particulieren moeten bij een lekprobleem van een gekeurde mazouttank of een leiding ervan kunnen terugvallen op de financiële hulp van een fonds. Hiervoor werd in samenwerking met de stookoliesector Promaz uitgewerkt, een stookoliefonds in maart 2022 officieel erkend werd door de overheid.

Hoe werkt dat precies?

Voor het lek in je mazouttank kan je rekenen op onze experts die eerst een precieze en efficiënte mazouttanksanering uitvoeren om de bron van het probleem aan te pakken. Vervolgens wordt een bodemsanering uitgevoerd door een gespecialiseerde firma om de vervuilende sporen van jouw mazoutinstallatie te verwijderen.

Voor de kosten van de bodemsanering kan je rekenen op een financiële tussenkomst van Promaz. Dit zowel voor saneringen die nu gepland staan als voor een bodemsanering die je in het verleden liet uitvoeren. Om je tussenkomst aan te vragen, moet je een dossier openen via het e-loket op de website van Promaz. Je dossier mag niet ouder zijn dan 3 jaar en je kan je dossier maar indienen tot 28 februari 2025.

Zowel voor gebouwen met een woonfunctie als voor gebouwen zonder woonfunctie zoals rust- en ziekenhuizen, scholen, kantoren, hotels… kan je een dossier openen. Meer informatie hierover vind je op de website van Promaz.

Vraag een mazouttankkeuring aan